Atherton Ahududu Meyvesi (Bilimsel Adı: Rubus probus)

Atherton Ahududu Meyvesi

Atherton Ahududu Meyvesi (Bilimsel Adı: Rubus probus) - Avustralya'da yetişen doğal Atherton Ahududu parlak kırmızı renge sahip ahududu türüdür. Sonbaharda olunlaşan Atherton Ahududu egzotik ahududundan biraz daha büyüktür.

Queensland'ın kuzeyinde yoğun olarak yetişen ve bitki sürgünleri üzerinde dik duran şurup rengine yakın kırmızı-turuncu renklere sahip bir meyvedir. Yetiştirilme alanı oldukça kısıtlı olan Atherton Ahududu kısa sürede çiçeklenen ve demet halinde meyveye dönüşen Avrupa ahududuna göre tadı daha hafif olup bitki başına yaklaşık 2,8-3.2 kg meyve üretilmektedir. Atherton Ahududu, Avustralya yetiştirilen en iyi atıştırmaklık çalı meyvelerindendir. Atherton Ahududu salata ve diğer meyve kombinasyonları ile de servis edilebiliyor. Bunu yanında dondurma, şurup ve reçel yapımında da kullanılmaktadır. Atherton Ahududu dökülmeyen çalı meyvelerindendir. Morumsu renklere sahip beş yapraklı ve beyaz çiçeklidir. Çiçeklenme dönemi diğer bitkiler gibi bahar aylarında çiçeklenmektedir.

Atherton Ahududu Nasıl Yetiştirilir?

Atherton Ahududu meyvesinin gelişebilmesi ve yetiştirilmesi için düzenli yağış tropikal iklimlere ihtiyaç duyar. Queensland tropik iklimi Atherton Ahududu meyvesi için en iyi iklime sahip bölgedir. Diğer ahududu türleri gibi her bölgeye uyum sağlaması mümkün değildir. En iyi drene edilmiş ve mineral bakımından zengin topraklarda daha iyi yetişmektedir. Büyüme aşamasında fazla suya ihtiyaç duymayan Atherton Ahududu meyve zamanında ek sulamaya ihtiyaç duyabilir. Diğer ahududları gibi çok böceklenme olamamakta fakat kuşlar için çok lezzetli olan Atherton Ahududu için kuşlara karşı önlem almalısınız. Yıl boyunca meyve alabileceğiniz Atherton Ahududu bitkisi ilk yıl da meyve verebilmektedir.

Atherton Ahududu Meyvesinin Faydaları Nedir?

Genel olarak çilek gibi yüksek miktarda Antioksidan (A vitamini, B vitamini, E vitamini ve Beta-karoten) barındırmaktadır. Vücutta bulunan serbest radikalleri azaltarak bağışıklılığı güçlendirir. Çilek gibi vücudu enfeksiyonlardan koruyan meyvelerdendir. Hafıza kaybını önleyici etkisi olan Atherton Ahududu, Flavonoidler sayesinde damarların sağlıklı olmasına fayda sağlamaktadır.

  1. Genelde çocuklarda görülen ağız içi pamukçuk tedavisinde,
  2. Kanserden korunmak için,
  3. Bağırsak hastalıklarında,
  4. Rölyef, Siyatik tedavisi için kullanılmaktadır.

Yorumlar