Sağlık İçin Yıldız Meyvesinin 16 Faydaları

Yıldız Meyvesi (Carambola)

Sağlık İçin Yıldız Meyvesinin 16 Faydaları - Sağlıklı Meyveler Arasında Yer Alan Yıldız Meyvesinin (Starfruit) Güzelleştirdiğini Biliyor Musunuz?

Karambol tropikal iklime sahip ülkelerde yetişen bir meyve türüdür. Yetiştirildiği ülkelerde çok sevilen sıcak havalarda çok tüketilen bir meyvedir. Çok fazla tüketilmesinin en önemli iki nedeni birincisi susuzluğu gidermesi, ikincisi güzelleşmek için bayanların çokça kullandığı bir meyvedir.

Karambol yıldız meyvesi egzotik meyve türleri arasında olması,bu konuda bakımından zengin olması ve diğer tropikal meyvelere göre yüzde 31 daha düşük kaloriye sahip olan meyve yaklaşık olarak ağırlığı 90 ile 110 gram arasındadır.

Yıldız Meyvesi (Starfruit) Faydaları

  1. Diğer tropikal meyler ile karşılaştırıldığında kalori olarak daha düşüktür. Kalorisi düşük olmasına rağmen vitamin, mineral,antioksidan ve sağlık açısından çok zengin ve faydalıdır. Egzotik etkisinin yanında kabuğu ile de sindirim ve kolesterol düşürmeye yardımcı oluyor ve diyet için çok önemli bir meyvedir.
  2. A vitamini, C vitamini ve tiamin, niasin, riboflavin, B6 vitamini ve folik asit gibi B grubu vitaminleri açısın çok zengindir. Bu yanı sıra kalsiyum, magnezyum, potasyum, çinko, bakır, fosfor ve demir gibi temel minareller içeren meyve türlerine örnek olarak gösterilebilir. Bir çok hastalıkta ve liflerin sağlıklı kalmasında kullanıldığını da önemle vurgulamakta isterim.
  3. Kanseri önleme gibi faydalarının da olduğu söylentiler arasındadır. Benim bu konuda fazla bir bilgim yok bu açıdan kesin bir şey söylemek pek doğru olmayacak.
  4. Sindirim sistemini hızlandırma ve kabızlığı önleme.
  5. Hücre kayıplarını önleme ve hasarlı hücreleri düzenleyici eti yapması gibi radikalleri temizleme antioksidan bakımından zendir. Yıldız meyvesi bir çok ülkede carambola olarak bilinmekte ve düzenli olarak tüketilmektedir.
  6. Erken yaşlanmayı ve kırışıklıkları giderme, ince çizgiler ve koyu lekeler olarak yaşlanma belirtilerinin ortaya çıkmasına neden olan serbest radikallerin yol açtığı oksidatif strese etki ederek genç ve sağlıklı kalmanıza yardımcı olan bir meyvedir.
  7. Mükemmel bir anti-inflamatuar olarak kabul edilen yıldız meyvesi cilt hastalıklarına karşı kullanılabilir. Bu meyve flavonoidlerden ve anti-enflamatuar etkileri olan diğer antioksidanlar açısından zengindir. Bayanların doğum sonrası oluşan cilt lekelerine karşı ve psoriasis ve atopik dermatit gibi çeşitli cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılabilir.
  8. Nemlendirme özelliği de olan yıldız meyvesi yüksek su içeriğine sahiptir. Çinko bakımından zengin olması ile sivilce önlemede büyük faydalar sağlamaktadır.
  9. Antimikrobiyal özellikleriyle akne ve diğer cilt enfeksiyonlarını önlemede yardımcı olur.
  10. Saç köklerini besleyen besin maddeleri bakımından zengindir. Saçlarınızın dökülmesini önleyebilir ve saç sağlığını düzenleyici etki yapmaktadır.
  11. Şeker oranının düşük olmasıyla şeker hastaları için tüketilmesi önerilen meyveler arasındadır. Özellikle diyabet hastaları için önemli bir meyve ve sağlıklı beslenme gıdasıdır.
  12. Yıldız meyvesi kökleri sindirim bozuklukları ve diyabet tedavisi için çok önemlidir. Bu konuda çalışmaların yürütüldüğü bilinmektedir. Pankreas hücreleri üzerinde koruyucu görevi yapmaktadır.

Yorumlar