Araza Meyvesi ve Faydaları

Araza Meyvesi ve Faydaları

Araza Meyvesi ve Faydaları - Bilimsel adı Eugenia stipitata olan Araza meyvesinin anavatanı Amazon batı bölgeleridir. Araza meyvesi genellikle meyve suyu olarak tüketilen meyve türlerinden olup egzotik bir meyvedir. Araza meyvesi vitamin ve mineraller bakımından zengin meyvelerdendir.

Azot ve potasyum yüksek oranda bulunduran Araza meyvesi bir portakalda bulunan C vitamininin 2 katı sahiptir. Yüksek oranda asidite içeren Araza meyvesi karın ağrılarına iyi gelmektedir.

Portakalda bulunan tüm besin değerlerine sahip olan Araza meyvesi 11.8 % protein, 49.3 % şeker, 4.2 % kül, 39.3 % diyetsel lif ve yüksek oranda azot ve potasyum içermektedir.

Araza Meyvesi Nasıl Tüketilir?

Araza meyvesi Amazon meyve mucizelerinden olup çeşitli kullanımları vardır. Ticari meyve türlerinden olan Araza meyvesi kompleks mozaik döşemeleri gibi küçük parçaların döşemelerinde kullanılmaktadır. Yüksek oranda asidik bulunduran Araza meyvesi tüketicileri dikkali olmalıdır. Şurup, meyve suyu, reçel, meyve nektarı ve marmelat üretiminde kullanılmaktadır. Egzotik özelliklere sahip Araza ferahlatıcı bir tadı vardır. Genelde süslemelerde kullanılan Araza meyvesi smoothies olarak da tüketilmektedir. Araza smoothies yapılırken, ağır bir tadı olan Araza meyvesine biraz çilek, muz ve mango da ekleyebilirsiniz; yoğurt ve bal gibi seçenekleri de kullanabilirsiniz.

Araza meyvesinin faydası, kan basıncını düzenler ve kanseri önleyici etki yapar.

Yorumlar