Afrika Kiraz Portakalı

Afrika Kiraz Portakalı

Afrika Kiraz Portakalı (Tropikal Egzotik Meyveler) - Afrika Kiraz Portakalı, Merkez ve Batı Afrika'da endemik bir meyve ağacıdır. Küçük citrus meyvesi yaklaşık mandalina boyutundadır. Geleneksel tıbbi bitki olarak da kullanılır. Meyveler 2 cm veya 3 cm uzunluğundadır.

Bölgede 'The Omuboro' olarak da bilinen tür, genellikle her yerde bulunan tipik bir ağaçtır. İğneli yaprakçıklarıyla yapraklar 33 cm kadar uzunluğundadır. Çiçekler, yaklaşık 2 cm uzunluğunda dört beyaz petale sahip olup 1,5 cm boyunda salkım durumundadırlar. Çeşitli faydaları için kullanılırken Citropsis schweinfurthii olarak da bilinir.

Diğer meyvelere kıyasla, bazı uzmanlar; besin faydaların dışında bazı rahatsızlıklardan korunmak ve kontrol etmek için kullanılmasını tavsiye etmektedirler.

Beslenme uzmanlarına göre meyve, A ve C vitaminleri için günlük tavsiye edilen değerin %5'ni içerir. Meyvenin yaprakları, diyabetik tavşanlarda glikoz seviyesini düşürdüğü, insanalar da insülin etkisi yapacağına inanılmaktadır.

Ayrıca, bir porsiyon kirazda günlük demir ihtiyacın %2'si kadar demir, vücuttaki oksijen için önemli mineraller bulunmaktadır. Büyük bir fitokimyasal kaynağı olan meyve rahatlıkla tüketile bilinir.

Yorumlar